pot7

Плюсовете и минусите на летуването в Кемер – един от най-добрите турски курорти

Кемер е един от най-добрите курорти в Турция, ако не и най-добрият. Много от туристите са привлечени от плажовете, други харесват обслужването. Като всички места и Кемер има своите плюсове и минуси. Да започнем с недостатъците. Да, това не е място за млади хора, привикнали към забавления и нощен живот. Скуката на това място е издигната до най-високо ниво. Става въпрос за самия Кемер и за разходките из града. Там просто няма никакви забележителности или места, които да са станали популярни с годините сред туристите от целия свят.

Например в Мармарис има крайбрежна улица, край която може да се насладите на множество заведения и всякакви други забавления. Затова и там е приятно да се разходите.

В Кемер няма нищо подобно – там просто са къщи, една след друга и много тесни търговски улици, където непрекъснато ще ви увещават да си купите нещо.

Друг недостатък са хората. Например в Анталия те са по-добри и по-прости, още не са овладели това настойчиво и досадно поведение, както в Кемер, където парите са основната цел на всички и те са забравили отдавна за традициите на доброто гостоприемство.

Цените също са минус. Те са доста по-високи, отколкото на други курорти в Турция. Храната, екскурзията, глезотиите, всичко. Преди всичко това е свързано с близостта на курорта до летището и до Анталия. Или, както местните казват – ние сме центъра.

А сега да видим и плюсовете.

Един от тях е морето. В този курорт морската вода е една от най-чистите в Турция. Дори и в самия град, където има тълпи почиващи на плажовете, водата е прозрачна, без плитчини или подводни капани. Основната причина за това е в структурата на самия пясък, който не мъти водата. Приятно е дори да се стъпва по него, нещо като природен масаж на краката. Отидете на който и да е от плажовете в Кемер и ще се учудите от прекрасната, кристално чиста вода.

Разнообразие на гледките. Много от туристите споделят, че най-красивата природа в Турция е именно в Кемер. Там имат и планини, и зеленини, а за морето да не говорим.

Така че може да си платите за кратка екскурзия извън пределите на курорта и да се насладите на невероятни гледки.

Екскурзиите всъщност се смятат за най-добре уредените в цялата страна. Това е свързано с местната природа и забележителности. Вблизост е Анталия, където може да отидете просто на шопинг, в големи търговски комплекси или да отпуснете в заведения.

Близостта също е немалък плюс. Пристигате на летището и пътувате до Кемер за 30 минути.

Изводът – Кемер е място за тези, които искат да се насладят на природата, чистото море и да не се изморяват с дълъг път от летището.