Първа оставка заради Ранобудните студенти!Професор Александър Димчев е възмутен от лицемерието на управата на висшето заведение

Първата сериозна оставка вследствие на протестите на ранобудните студенти вече е на лице! За съжаление на хилядите младежи обаче това не е така желаната оставка на кабинета на Пламен Орешарски. Бившият декан на Философския факултет на Софийския университет – професор Александър Димчев, се отказва от заеманата от него длъжност на преподавател в знак на подкрепа към учащите.

Професор Димчев подаде оставка като преподавател

Професор Димчев подаде оставка като преподавател

Тази новина беше съобщена лично от Ранобудните и в последствие потвърдена от професора и Нова телевизия. Преподавателят е изпратил писмо до колегите си във висшето заведение, в което подробно обяснява мотивите за решението си. Професор Димчев заявява категоричната си позиция срещу лицемерието на управата на Софийския университет и безусловната си подкрепа към протестиращите студенти.

Нещо повече, Димчев призовава и колегите си да подадат оставки, за да подкрепят младите хора и да покажат, че вярват, че те са бъдещето на страната. Професорът се надява примерът му да бъде последван и от колегите му не само от неговия, а и от другите факултети на Алма матер, предават от ПИК.

Source Article from http://www.razkritia.com/259138/parva-ostavka-zaradi-ranobudnite-studenti/