Скандален сигнал от ужилен клиент! От Билла мамят с промоциите!От хранителната верига дават подвеждаща информация на рекламните си брошури

Срещу една от най-големите хранителни вериги в страната – Билла, ще бъде образувано производство от Комисията за защита на конкуренцията. Причината е оплакване от клиент на Билла за подвеждаща реклама.

Билла пе бъдат подведени под отговорност за заблуждаваща реклама

Билла пе бъдат подведени под отговорност за заблуждаваща реклама

Стоянка Бойчева се е оплакала от една най-популярните промоции на марката, а именно „Гаранция Clever“. Във въпросната реклама се казва, че ако клиентът закупи продукти Clever и след това открие същите артикули на друго място на по-ниска цена, от Билла ще върнат разликата. Госпожа Бойчева разказва, че на 26 юни е закупила продукти с марката „Clever“ и след това е открила артикули от същия вид, но на по-ниска цена в магазини от веригите „Кауфланд“ и „Лидл“.

Съгласно казаното в брошурата на Билла – че разликата в цената ще й бъде възстановена, жената се върнала в Билла с касовите бележки и поискала обещаното в рекламата да бъде изпълнено. Служителите на хипермаркета обаче й обяснили, че това няма как да се случи, тъй като промоцията важала само ако клиентите намерят продукти на Clever в друг магазин на по-ниска цена, предават от ПИК. Как обаче да се случи това, при положение, че Clever е марка на Билла и се продава само там?

Source Article from http://www.razkritia.com/259081/skandalen-signal-ot-ujilen-klient-ot-billa-mamyat-s-promociite/