Алжирецът, наръгал 20-годишната Вики насред София, все още с неустановена самоличностНападателят се подвизавал в страната с три различни имена

Все още се установява самоличността на алжиреца, който нападна 20-годишната Вики в магазина, в който момичето работи. Макар че от МВР задържаха извършителя на грозното деяние, неговата самоличност все още не е установена.

Все още не е ясна самоличността на нападателя на Вики

Все още не е ясна самоличността на нападателя на Вики

Знае се, че нападателят е бежанец от Алжир. Името му обаче все още е неизвестно. Лично вътрешният министър Цветлин Йовчев разкри, че при нелегалното си влизане в страната, алжирецът е излъгал властите на границата, че се казва Салахадин Бну Аладин. Пред Агенцията за бежанците мъжът е заявил, че името му е Салахадин Бин Аладин и именно с това име той е поискал да му бъде даден статут на бежанец в България.

Изправен пред Апелативния съд за опита си за убийства на младата Вики, бежанецът заявява, че името му всъщност е Фудат Абдул Кадер. Така самоличността на злодея все още остава забулена в мистерия. Вътрешният министър разкри, че проблемът с неустановената самоличност е доста често срещан и в други страни от Европейския съюз, където има вълна от бежанци. За имигрантите, чиято самоличност не е установена, процедурата по даването им на статут на бежанци е доста по-дълга и тромава.

Source Article from http://www.razkritia.com/259078/aljirecat-naragal-20-godishnata-viki-nasred-sofiya-vse-oste-s-neustanovena-samolichnost/