Съратник на Борис Немцов – отровен?Владимир Кара-Муза е сред най-близките на убития Борис Немцов

Владимир Кара-Муза е в тежко състояние в болница в Москва

Един от най-близките съратници на Борис Немцов най-вероятно е бил отровен. В Русия се съмняват, че Владимир Кара-Муза, който е сред видните руски опозиционери, е бил отровен от опонентите си. Тези твърдения обаче все още са само в сферата на догадките като за тях липсват доказателства.

Мурза беше сред най-близките съратници на Борис Немцов

Мурза беше сред най-близките съратници на Борис Немцов

Причините за съмненията са повече от основателни след като Мурза е бил приет в болница в Москва във вторник в изключително тежко състояние. Точна диагноза обаче все още липсва. Лекарите имат съмнения, че опозиционерът страда от остра бъбречна недостатъчност, но липсват каквито и да било предположения какво може да я е причинило. Състоянието му обаче е изключително сериозно и не се знае дали той ще оцелее, предават от БЛИЦ.

Съпругата на Мурза – Евгения, още в четвъртък заяви, че съпругът й има всички симптоми на отравяне и настоя той незабавно да бъде изпратен на лечение или в Израел, или в Европа, тъй като в Москва няма да получи необходимите грижи. Главният лекар на московската болница, където е настанен съратникът на Борис Немцов обаче заяви, че това няма как да стане.

Съмненията за отравянето му се подклаждат и от смъртта на избягалия от Русия Александър Литвиненко, който беше отровен с полоний и почина в Лондон през 2006 година.

Журналистката и критик на управлението на Владимир Путин Анна Политковская пък беше застреляна пред дома си в същата година. Тя се разболя мистериозно през 2004 година и още тогава се появиха съмнения, че е отровена. Тя обаче успя да се възстанови.Source Article from http://www.razkritia.com/447131/%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%86%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD/