Борис Немцов застрелян с осем куршума (Снимки)Борис Немцов е бил разстрелян от движещ се автомобил

Борис Немцов беше сред най-яростните критици на Владимир Путин

Борис Немцов беше разстрелян късно снощи насред центъра на Москва! Бившият вицепремиер на Русия е бил убит малко преди полунощ вчера московско време, в непосредствена близост до Кремъл, а в тялото му са изстреляни осем куршума. Според първоначалната информация убийците са стреляли в гърба на жертвата си от движещ се автомобил. За колата се знае единствено, че е бяла на цвят, моделът все още не е изяснен.

Борис Немцов беше разстрелян в центъра на Москва

Борис Немцов беше разстрелян в центъра на Москва

По време на убийството Борис Немцов се е разхождал по Големия каменен мост до Кремъл в компанията на 24-годишната манекенка Анна Дурицкая, която не е пострадала. Младата жена незабавно е била откарана за разпит в полицията. По ирония на съдбата бившият вицепремиер е разстрелян в една от най-охраняваните зони в Москва, където е пълно с камери. Съратникът на Немцов Иля Яшин обяви, че сам е видял с очите си трупа на своя приятел, докато случайно е преминавал през мястото на убийството. Тялото на убития е било обградено от полицаи, научиха от vsekiden.com.

Самият Борис Немцов приживе беше сред най-яростните критици на президента Владимир Путин. Той неведнъж е бил арестуван заради участието си в протести срещу държавния глава, които са забранени от властта в Русия. Освен това Немцов е и депутат в парламента в Ярославска област. Той неведнъж е критикувал Путин, обвинявайки го, че умишлено е разпалил войната в Украйна, използвайки за оправдание кървавите атаки на чеченски терористи в театър в Москва през 2002 година и в училище в Беслан през 2004.

Преди по-малко от две седмици пък Немцов публично сподели, че се бои за живота си заради опозиционната политика, която води срещу Путин. И че поръчител на убийството му ще бъде именно руският президент.

Борис Немцов беше сред организаторите на протестите срещу преизбирането на Владимир Путин за държавен глава през 2012 година, а преди Олимпиадата в Сочи представи подробен доклад, в който извади наяве злоупотребите на приближени до държавния глава олигарси за сметка на бюджета за игрите.Source Article from http://www.razkritia.com/438550/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%86%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D1%81-%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%B0/