Иво Прокопиев лъсна в нов скандалИво Прокопиев е част от „Зеления октопод“ у нас

Името на афериста Иво Прокопиев лъсна в поредния скандал. Сайт на приближения до президента олигарх цензурира противници на зелените организации. Гневни читатели сигнализираха, че в събота сутринта на сайта „Дневник“, който е собственост на Иво Прокопиев,  е била публикувана статия от един от основателите на екоорганизацията „Грийн Пийс“. Той алармира, че зелените организации по цял свят са се превърнали в изнудвачи и рекетьори.

Днес статията не само, че е била изтрита от сайта, но й не е архивирана, сочи проверка на ПИК. Самият Иво Прокопиев също е част от зелената мафия. Под крилото му е т.нар. „Зелен октопод“ у нас. Организацията начело с олигарха се е превърнала в основен рекетьор на всички инвестиционни проекти у нас и на практика спира всички инвестиции, в това число и мащабни чуждестранни инвестиции.

Иво Прокопиев

Иво Прокопиев лъсна в нов скандал

Кръга „Капитал“ обслужва „Зеления октопод“ и това е причината екопроблемите в „Каолин“ да са все още неразрешени. Организацията не скочи нито веднъж срещу завода, въпреки че той замърсява околната среда, пише ПИК.

Емил Георгиев (лидер на „Екогласност“) направи скандални разкрития за Иво Прокопиев. Той заяви, че Зеленият октопод използва целия си арсенал от връзки и контакти в НПО сектора само, за да точи държавни пари, както и средства по европейски проекти. Той заяви, че групата на Иво Прокопиев е насочила и интересите си към политиката, създавайки партия „Зелените“, чрез която да прикрива по-лесно аферите си.

В кръга около Иво Прокопиев влизат и Тома Белев, Андрей Ковачев и Петко Ковачев, които са лидери на световноизвестни зелени организации, имащи представителства у нас.

Основната дейност, която извършват тези организации, е свързана с рекетиране на бизнеса и източване на еврофондовете. Всичко това се осъществява под крилото на олигарха Иво Прокопиев.

 Source Article from http://www.razkritia.com/429139/%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB/