„Софийско море” вече не е соц мираж!Абсурдната инициатива „Софийско море” се възроди благодарение на азиатски инвеститори

Идиотщината от социализма „Софийско море” възкръсна от архивите!

Един от абсурдните иновации на годините преди 10 ноември 1989 влезе отново в новините. Куриозната инициатива, която предвиждала софиянци да на задръстват родното Черноморие през лятото, все пак се оказа осъществима…или поне така смятат жителите на Мусачево.

Кметът на общината Милиян Илиев се похвали пред OFFNews, че неназовани азиатски милиардери планират да инвестират парите в строеж на… „морски курорт“. Уникалното по рода си строителство ще се осъществи край село Мусачево, недалеч от голф игрището „Св. София“.

Проектът за курорт бил наистина впечатляващ. Сградите ще бъдат издигнати върху площ от над 800 декара. Най-важното „Софийско море“ – ще представлява гигантски басейн с аквапарк. За да го има, ще бъдат усвоени близо 30 дка.площ.

Там ще бъде Софийско море

Там ще бъде Софийско море

Инвеститорите от далечният изток щели да вложат парите си 4 хотелски комплекса. Всеки един от тях е планиран да бъде по 22 етажа. А това дори не е всичко. За да прилича на едно мини-градче, проектът ще включва увеселителни заведения, офиси, голям търговски център, концертна зала с места за около 12 000 зрители и дори църква.

„Чакаме в момента единствено сертификата. Инвеститорите са кандидатствали в Агенцията по инвестициите за сертификат клас, А което е за над 100 милиона лева, и се чака всеки момент да бъде издаден“, твърди развълнуваният кмет Милиян Илиев.

Твърди се, че един от милиардерите, които са готови да дадат парите си е прословутият Стивън Ло. Бизнесменът си е харесал и голф игрището „Св. София“. Единственото, което не успя да си купи един от бащите на новото „Софийско море” е футболния клуб ЦСКА.

Source Article from http://www.razkritia.com/404261/sofiisko-veche-ne-e-soc-miraj/