Бойко Борисов иска нова Конституция! Ето причинатаБойко Борисов настоява за намаляване броя на депутатите

Бойко Борисов се обяви за промяна в текста на настоящата Конституция и замяна на някои моменти с нови такива. Причина за искането на бившия премиер на страната е желанието му да се ограничи възможността на родните депутати да се прехвърлят от една парламентарна група в друга. Бойко Борисов настоява това да бъде забранено в новата версия на Конституцията.

Бойко Борисов иска нова Конституция

Бойко Борисов иска нова Конституция

Това обаче не е единственото нещо, което поражда недоволство у лидера на ГЕРБ. Бойко Борисов настоява и за намаляване на броя на народните представители е Парламента. Желанията си бившият министър-председател обяви на специална пресконференция. Бойко Борисов обаче категорично отказа да коментира изказването на Николай Бареков, че голяма част от депутатите от парламентарната група на ГЕРБ напускат, за да се присъединят към България без цензура.

Според запознати обаче именно този факт стои зад внезапното искане на лидера на ГЕРБ за нова Конституция или поне промяна в сега действащата. Въпреки, че самият Борисов отказва да говори по темата. Той за пореден път изтъкна, че е единственият лидер на родна партия, който не е правил коалиция с който и да е.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път изтъкна поведението на основния си политически опонент Сергей Станишев на последните парламентарни избори, изтъквайки го като недопустимо. „Дори и Георги Първанов се възмути от него“, лаконичен бе Бойко Борисов, научиха от ПИК.

Source Article from http://www.razkritia.com/404247/boiko-borisov-iska-nova-konstituciya-eto-prichinata/