Пред bTV: Петокласникът Огнян призна какво е правила учителката му Виолета Николова!Огнян разказа подробно за своеволията и „възпитанието“ на учителката!

Възпитание чрез бой приложила селска даскалица над ученик. И му счупила ръката. Макаренковският метод Виолета Николова често прилагала над децата от училището в село Динево. Но, както се оплака пострадалият Огнян пред зрителите на bTV, удряла досега с много по-тънки пръчки. Този път обаче се изхитрила и налагала момчето с дръжката на метлата.

Според него учителката му несправедливо го е цапардосвала. Останалите в класа били шумни и се подигравали, а тя нарочила него за жертва. Нараненото момче твърди, че този път с нищо не заслужил наказанието. Не вдигал шум и й показал какво е написал в тетрадката си, а тя изненадващо го заудряла с метлата. След който бой ученикът Огнян получил травма – счупена ръка.

Огнян призна всичко пред камерата на Би Ти Ви

Огнян призна всичко пред камерата на Би Ти Ви

Детето невинно уточни, че понякога си заслужавал наказанието, но в този случай той с нищо не е провокирал яростната реакция на даскалицата. Огнян разказа, че половината клас прави маймунджилъци, криви се, лигави се и изобщо е непоносим, но другата половина от съучениците им са кротки и искат нещо да научат, докато трае часа. Но в злополучния ден Николова не наказала подобаващо тези, които се подигравали и били невъзпитани, а него, който бил сред кротките.

Според думите на Огнян и други учители влизали в клас с пръчки. С тези помощни „наказателни” уреди те усмирявали доколкото е възможно немирниците, като в повечето случаи с тях барабанели по бюрото и дъската и рядко ги използвали върху децата.

Директорът на школото в село Динево се оправда, че досега не е получил сигнал за бияческите наклонности на своите подчинени. Заради злополучния инцидент учителката Виолета Николова е наказана с уволнение.

Бащата на Огнян, който беше пребит, е потърсил медицинска помощ от лекаря в селото. Медикът обаче заявил, че няма нищо тревожно. След като отишли при други специалисти, те гипсирали ръката на сина му, защото се оказало, че тя е счупена на две места. Родителят на Огнян изказа съмнение, че лекарят в селото нарочно е казал така, защото съпругата му работела в регионалния инспекторат и по обясними причини е искал да потули случая.

Source Article from http://www.razkritia.com/307069/petoklasnikat-ognyan-prizna-kakvo-e-pravila-uchitelkata-mu-violeta/