Месечни архиви: февруари 2015

Първи бунт срещу СИРИЗА в АтинаСИРИЗА предизвика симпатии, но и недоволство в Гърция

Безредици заляха улиците на Атина в четвъртък вечерта при първия протест срещу новата власт, организиран точно месец след като правителството на СИРИЗА положи клетва – пише „Преса”, като се позовава на Би Би Си. Около 450 крайно леви демонстранти, определени от местната преса като анархисти, се събраха в центъра на гръцката столица, за да изразят своя гняв от удължаването на спасителния план за страната с 4 месеца в замяна на реформи, договорен с кредиторите във вторник.

СИРИЗА

Отстъпките на СИРИЗА предизвикаха недоволството

След края на шествието петдесетина активисти, противници на СИРИЗА, започнаха да хвърлят камъни и бомбички срещу органите на реда. До сблъсъци се стигна, след като най-агресивните протестиращи започнаха да палят коли и да чупят витрини и автобусни спирки. Причината за недоволството на атиняни беше видяното от тях отстъпление на СИРИЗА от предизборните й обещания. За да получи 7,2 млрд. евро – последната финансова инжекция от спасителния план на стойност 240 млрд. евро, кабинетът на Алексис Ципрас се съгласи да замрази някои свои обещания като увеличаване на минималната работна заплата и блокиране на приватизационните проекти.
На фона на хаоса в Атина вчера Бундестагът гласува списъка от реформи на СИРИЗА, които освен одобрението на финансовите министри на еврозоната и тройката трябва да получат съгласието и на националните правителства. Удължаването на спасителния план бе одобрено с огромно мнозинство – 542-ма депутати гласуваха за, против – 32-ма, а 13 се въздържаха – отбелязва изданието.
Споразумението с Гърция може да промени реда на нещата, но мнозина в Еврогрупата не са убедени, че южната страна ще изпълни своите поети ангажименти. Новото гръцко правителство на СИРИЗА трябва да бъде готово за допълнителни бюджетни мерки, казал същият източник от еврозоната, съобщава вестник „Етнос“. В следващите 4 месеца няма да има обсъждания за облекчаване на гръцкия дълг, доверява още същият източник.
Ще успее ли СИРИЗА да лавира в тази сложна обстановка, предстои да разберем от ходовете на лидера й Алексис Ципрас.Source Article from http://www.razkritia.com/438561/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BD%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B2-%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

Борис Немцов е бил с украинската манекенка Анна Дурицкая при разстрела си (Снимки)Борис Немцов беше убит ден преди огромното шествие срещу президента Владимир Путин

Борис Немцов е бил заедно с манекенката и приятели украинци, когато са го застреляли

Борис Немцов е бил в компанията на украинската манекенка Анна Дурикцаия, когато е бил разстрелян от все още неизвестни килъри. Бившият вицепремиер на Русия и най-яростен критик на президента Владимир Путин се е разхождал по Големия Москворецки мост в близост до Кремъл заедно с 24-годишната жена и негови приятели украинци, когато неизвестните убийци стрелят по него от движеща се бяла кола.

Борис Немцов

Борис Немцов беше убит късно снощи

Младата жена не е пострадала, защото е успяла да залегне навреме. Манекенката незабавно е откарана за разпит, тъй като е била пряк свидетел на разстрела. Заради шока обаче Дурицкая не е успяла да види лицата на нападателите, които, според разследващите, са поне двама. След убийството в Москва започна масирана проверка, за да бъдат открити извършителите. Градът е пълен с полиция, а освен манекенката, органите на реда са разпитали и другите свидетели на разстрела.

Апартаментът на Борис Немцов вече е бил претърсен за възможни улики срещу стрелците като компютърът му е бил иззет, тъй като може да съдържа важна информация, обясниха руски униформени. Политикът е сред най-яростните критици на руския президент Владимир Путин и дали случайно, или не, беше застрелян само ден преди организираното от него огромно протестно шествие Пролен срещу държавния глава в самия център на Москва. Заради убийството му, протестът беше отменен и вместо него на планираната дата – 1 март, ще се приведе траурен митинг в негова памет.

Малко по-рано този месец в свое интервю Борис Немцов обяви, че въпросното шествие е първата крачка към свалянето на режима на Путин и него самия от президентския пост. Няколко дена след интервюто пък бившият вицепремиер не скри, че се страхува за живота си, тъй като смята, че Путин е готов на всичко, за да го премахне, предават от Агенция ПИК.Source Article from http://www.razkritia.com/438556/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%86%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB-%D1%81-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA/

Борис Немцов застрелян с осем куршума (Снимки)Борис Немцов е бил разстрелян от движещ се автомобил

Борис Немцов беше сред най-яростните критици на Владимир Путин

Борис Немцов беше разстрелян късно снощи насред центъра на Москва! Бившият вицепремиер на Русия е бил убит малко преди полунощ вчера московско време, в непосредствена близост до Кремъл, а в тялото му са изстреляни осем куршума. Според първоначалната информация убийците са стреляли в гърба на жертвата си от движещ се автомобил. За колата се знае единствено, че е бяла на цвят, моделът все още не е изяснен.

Борис Немцов беше разстрелян в центъра на Москва

Борис Немцов беше разстрелян в центъра на Москва

По време на убийството Борис Немцов се е разхождал по Големия каменен мост до Кремъл в компанията на 24-годишната манекенка Анна Дурицкая, която не е пострадала. Младата жена незабавно е била откарана за разпит в полицията. По ирония на съдбата бившият вицепремиер е разстрелян в една от най-охраняваните зони в Москва, където е пълно с камери. Съратникът на Немцов Иля Яшин обяви, че сам е видял с очите си трупа на своя приятел, докато случайно е преминавал през мястото на убийството. Тялото на убития е било обградено от полицаи, научиха от vsekiden.com.

Самият Борис Немцов приживе беше сред най-яростните критици на президента Владимир Путин. Той неведнъж е бил арестуван заради участието си в протести срещу държавния глава, които са забранени от властта в Русия. Освен това Немцов е и депутат в парламента в Ярославска област. Той неведнъж е критикувал Путин, обвинявайки го, че умишлено е разпалил войната в Украйна, използвайки за оправдание кървавите атаки на чеченски терористи в театър в Москва през 2002 година и в училище в Беслан през 2004.

Преди по-малко от две седмици пък Немцов публично сподели, че се бои за живота си заради опозиционната политика, която води срещу Путин. И че поръчител на убийството му ще бъде именно руският президент.

Борис Немцов беше сред организаторите на протестите срещу преизбирането на Владимир Путин за държавен глава през 2012 година, а преди Олимпиадата в Сочи представи подробен доклад, в който извади наяве злоупотребите на приближени до държавния глава олигарси за сметка на бюджета за игрите.Source Article from http://www.razkritia.com/438550/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%86%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D1%81-%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%B0/

Юлияна Плевнелиева организира протест пред Президентството!Юлияна Плевнелиева организира протестен митинг току под прозорците на мъжа си

Юлияна Плевнелиева организира хора на бунт

Юлияна Плевнелиева организира протест пред самата сграда на Президентството! Няма лъжа, няма измама, първата дама е успяла да организира жителите на няколко села да се вдигнат на бунт и да се съберат в самия център на София, за да покажат недоволството си от случващото се в региона, в който живеят.

Юлияна Плевнелиева

Юлияна Плевнелиева

Става въпрос за хората от разложкото село Баня, както и съседните населени места Горлево, Добърско и дори самият курорт Банско. Причината за недоволството на местните е изграждането на депо за отпадъци в непосредствена близост до Баня. На всичкото отгоре проектът предвижда там да бъдат заравяни и опасни отпадъци, научиха от vsekiden.com. За да предотвратят осъществяването на проекта, местните редовно организират протестни митинги.

Най-гениалната им идея обаче се оказала да се свържат с Юлияна Плевнелиева, тъй като тя и съпругът й също имат вила в региона. Първата дама охотно им дала подкрепата си и им дала ценни напътствия как да организират протестната си кампания занапред, за да им бъде обърнато внимание. Президентшата в прав текст им заявила, че няма смисъл да си губят времето с протести в местността, а трябва незабавно да заминат за София, за да получи недоволството им достатъчно гласност.

Нещо повече, съпругата на президента ги посъветвала да отидат да протестират направо на жълтите павета, между сградите на Министерския съвет, Партийния дом на депутатите и… Президентствoто, където всъщност е мъжът й.

Хората от село Баня са изпълнили надлежно указанията на Плевнелиева и още днес са пристигнали в столицата за мирния си протест под прозорците на държавния глава. Към тях са се присъденили и жителите на околните населени места, а едно от исканията им е да се срещнат с премиера Бойко Борисов.Source Article from http://www.razkritia.com/438547/%D1%8E%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5/

Откриха черна дупка 12 милиарда пъти по-голяма от слънцетоАстрономи се видяха в чудо, намериха черна дупка, която е 12 милиарда пъти по-голяма от слънцето

Учените са открили черна дупка, която е с 12 милиарда пъти по-голяма маса от тази на слънцето, и която е възникнала 900 милиона години след Големия взрив.

Гигантската черна дупка е отдалечено 12,8 милиарда светлинни години от Земята, и се намира в центъра на новооткрит квазар, наречен „SD S J0100 + 2802″, който излъчва енергия милион пъти по-голяма от слънцето.

Астрономите обаче не са в състояние да обяснят как може толкова голяма черна дупка да възникне толкова рано в историята на Космоса, веднага след като се появили първите звезди и галактиката. Един от членовете на международния екип учени, Файн Биан, от австралийския национален университет, казва, че е трудно със съществуващите теории да се обясни бързото възникване на толкова голяма черна дупка.

Учени откриха гигантска черна дупка 12 милиарда пъти по-голяма от слънцето

Учени откриха гигантска черна дупка 12 милиарда пъти по-голяма от слънцето

„Тази черна дупка в центъра на квазар е придобила огромна маса за кратък период“, обяснява Биан. Самият той е удивен от нейното разрастване, както и от енергията, която излъчва. Професор Сю Бинг Ву, от пекинския университет, който е ръководил изследването, публикувано днес в списание Nature, разкрива, че открития квазар е единственият по рода си, пише електронното издание tocka.com.mk.

„Бяхме много развълнувани, когато открихме, че има толкова ярък и масов квазар, възникнал само 900 милиона години след Големия взрив. Но неговата ярка светлина ще ни помогне по-добре да изследваме началото Вселената“, казва Сю-Бинг Ву и споделя, че планира още по-мащабно проучване на явлението.

Откритието е уникално по рода си, а специалистите нямат търпение да продължат с проучванията. Засега те остават предимно в теоретичен аспект, тъй като астронавтиката и астрономията не са напреднали до толкова, че да бъде възможно тази черна дупка да бъде проучвана отблизо. Междувременно предположенията за нейното възникване и формиране продължават са реоят.

 Source Article from http://www.razkritia.com/438539/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0-12-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE/

Боби Белята разстрелян с 13 куршумаБоби Белята най-вероятно е убит заради пратка с дрога

Боби Белята е бил повикан на срещата, на която са го разстреляли

Боби Белята е бил застрелян с цели 13 изстрела. Това обяви малко по-рано днес министър-председателят Бойко Борисов. Дясната ръка на наркобарона Таки беше убит късно вечерта в сряда, на самия бряг на езерото в столичния квартал Казичене. Борис Борисов, както е истинското име на жертвата, отишъл до мястото на смъртта си с автомобил, който не е на негово име. Заедно с него бил и негов приятел, чиято самоличност се пази в тайна.

Боби Белята

Боби Белята

Мъжът обаче не е отишъл с Боби до мястото на срещата, а е останал да го чака на около стотина метра, когато чул изстрелите. След което видял убийците да напускат мястото с кола. Основната версия, по която работят разследващите е, че Боби Белята е имал уговорена среща на лобното си място, за да получи парите си за пратка с дрога, която е доставил. Вместо с пари обаче неизвестните извършители са му платили с куршуми, научиха от „24 часа“.

Жертвата е била застреляна извън колата си, тъй като по нея липсват следи от куршуми. Приятелят му пък веднага е хукнал към близката бензиностанция, за да повика 112. След което се върнал на местопрестъплението, където е открит и от пристигналите на мястото полицаи.

Разследващите смятат, че по Борисов са стреляли поне двама убийци. За последно Боби Белята е бил видян публично преди точно осем дена – на 19 февруари. Той от години е спряган за най-близкия човек на наркобарона Таки, а през последните години освен с търговия с дрога, се занимава и с внос на автомобили, но незаконно.

Убитият оставя жена и две деца.Source Article from http://www.razkritia.com/438537/%D0%B1%D0%BE%D0%B1%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D1%81-13-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%B0/

Мегапроекти: Турция строи тунел под БосфораНови мегапроекти планира Турция, ще строят тунел под Босфора

Нов мегапроект планира Турция. Евразийската държава, скоро ще построи тунел, който достойно да конкурира този под Ламанша. И да свързва двата бряга на Босфора.

Турция обяви амбициозен проект за изграждане на триетажен тунел под Босфора, който ще свързва Азия с европейската част на Истанбул.

Премиерът Ахмед Давутоглу обяви проекта в навечерието на изборите през юни, наричайки го „предвестник на нова Турция„.

Според него, тунелът, който ще бъде дълъг 6,5 км трябва да бъде интегриран със съществуващите пътни и железопътни линии, с цел да се разтоварят задръстванията в центъра на града, пише plusinfo.mk.

Турция с нов проект за Босфора

Турция с нов проект за Босфора

Общата стойност на проекта е 3,5 милиарда долара, но министърът на транспорта Лютфи Елван подчерта, че на държавата реално той няма да струва нищо, тъй като разходите по строителството ще бъдат покрити по-късно, чрез приходите от пътни такси. Очаква се тунелът да бъде готов до 2020 година и да освободи наистина натоварения трафик на Истанбул, тъй като градът се слави с едни от най-големите задръствания в Европа.

Освен това, е обявено и изграждането на канал през Истанбул, който би осигурил на корабите възможност да преминават от Мраморно към Черно море, като заобикалят Босфора и по този начин да намалят задръстването на този воден път.

Босфора е четвъртият най-ползван воден път в света и заедно с протока Дарданели, свързващ Черно море със Средиземно море.

Протокът е и с огромно културно-историческо значение, като през вековете е влизал в границите на цели три империи — византийската, българската и накрая Османската. И до днес той си остава един от основните пътища свързващи Европа и Азия. Новото съоръжение се очаква да бъде изградено на принципа на тунела под Ламанша. Старта на строителството започва съвсем скоро, а Турция се надява да успее с изграждането на тунела доста преди крайния срок от 2020 година.Source Article from http://www.razkritia.com/438538/%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%B1%D0%BE/

ЕС връща визовия режим заради Сърбия и МакедонияЕС е на път да върне визовия режим заради някои държави от Балканите

Страните от ЕС са на път да върнат визовия режим за някои балкански държави, които досега можеха да влизат в съюза и без допълнителни документи, освен паспорт. Зачестилите опити на имигранти, които търсят убежище в западните държави, обаче притеснява сериозно Брюксел. Малко от тях са в състояние да получат убежище, но въпреки това спъват сериозно работата на административната система.

Стигна се до там, че Европейският съюз не изключва като крайната мярка за повторно въвеждане на визи за гражданите на Македония, Сърби, Босна и Херцеговина, Албания и Черна гора. В тези страни още от 2009 г. е отменен визовия режим, който остана само за Косово.

Брюксел връща визовия режим за Сърбия и Македония

Брюксел връща визовия режим за Сърбия и Македония

Според докладите на Европейската комисия, публикувани вчера в Брюксел, броя на гражданите на тези държави, които са поискали убежище в ЕС през 2014 г. се е увеличил с 40% спрямо предходната година. Това са общо повече от 50 000 души, а всичко това ЕС разглежда като „злоупотреба с либерализирането на визовия режим“ и изисква строги мерки от тези страни, за да се предотврати тази практика.

„Ползите от либерализацията наистина видими, когато става дума за усилването контактите между хората и възможностите за бизнес. Но злоупотребата с безвизовия режим за тези, които търсят убежище в ЕС трябва да бъде прекратена“, заяви в Брюксел, Димитрис Аврамопулос, комисар по вътрешните работи и миграция. Той е посочил, че в началото на март ще посети Косово и Сърбия, държавите, от които идват най-голям брой търсещи убежище в ЕС от района на Балканите.

В този доклад не е включен и феномена на масово незаконно преминаване на гражданите на Косово на територията на ЕС, които влизат през сръбско-унгарската граница, защото става дума за граждани на държава, която няма либерализация на визовия режим. Но това безпокои ЕС, а Германия и Австрия вече са започнали да връщат такива имигранти.Source Article from http://www.razkritia.com/438534/%D0%B5%D1%81-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F-%D0%B8/

Елен Колева живее в страхЕлен Колева живее в постоянен страх

Бившият на Елен Колева не спира да я заплашва. Сашо Майонезата е твърдо решен да унищожи младата актриса. Въпреки, че тя упорито отказва да коментира заплахите, които той отправя към нея, факт е, че бизнесменът продължава да я заплашва.

Заплахите, които Сашо Майонезата отправя към младата актриса, стават все по-страшни, разкри списание „Стори“. Милионерът продължава да тормози бившата си изгора.

„Мълчи си, ако не искаш да пострадаш“ е най-безобидната заплаха към нея. Въпреки изминалото време от раздялата им, страхът на Елен Колева към Александър Найденов не намалява, напротив, тя се страхува все повече от него. Близки на фаталната красавица разказват, че тя живее в постоянен страх, тъй като е убедена, че Сашо Майонезата ще изпълни заплахите си към нея.

Елен Колева

Елен Колева живее в постоянен страх

Освен с убийство, той заплашва младата актриса, че ще залее лицето й с киселина.

Наскоро Елен Колева сподели в свое интервю, че горчиво съжалява за пропиляното време с бившия си. Тя дори го нарече психопат. Може би това изказване още повече е разгневило Майонезата.

Връзката на актрисата с него продължи цели 6 година. През това време Елен Колева пропусна много възможности за професионално развитие. Пред свои приятелки тя разкрила, че е отказала куп роли заради ревността на майонезения бос. Фаталната красавица определя връзката си с него като „емоционален затвор“.

Елен започна връзката с милионера малко след като спечели приза за най-добра актриса в „Шивачки“. Милионерът заряза семейството си, за да заживее под един покрив с нея. За годините, през които бяха заедно, двамата се разделиха няколко пъти. Всяка една от разделите им ставаше публично достояние заради обидните реплики, които си разменяха чрез медиите.

Елен Колева не скри огорчението си от факта, че човекът, на когото е посветила най-хубавите си години, се отнася към нея по този начин, пише ПИК.Source Article from http://www.razkritia.com/438454/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85/

Чудотворен лек убива коварния рак само за 48 часаТова е лекарството, което убива коварното заболяване рак само за 48 часа

Учени откриха лекарство, което убива тежкото заболяване рак само за 48 часа. Последни научни изследвания показват, че само две денонощия след приема на кокосово масло са унищожени 93% от раковите клетки при пациенти, болни от рак.

Лековитите свойства на кокосовото масло се дължат на чудотворната съставка лауринова киселина, която има способността да убива клетките, водещи до развитието на рак.

Унищожавайки раковите клетки, лауриновата киселина освобождава големи количества кислородни радикали. Техният излишък води до намаляване количеството на глутатиона, който е необходим за образуването на раковите клетки.

рак

Кокосовото масло е ефективно лекарство срещу рак

Освен в борбата срещу рака кокосовото масло намира приложение и в борбата с редица други здравословни проблеми. То унищожава гъбичките, вирусите и бактериите в човешкия организъм. Освен всичките си тези чудодейни свойства, това уникално масло подобрява работата на храносмилателния тракт и черния дроб. Приложено външно, кокосовото масло лекува кожи наранявания, подхранвайки и хидратирайки кожата в дълбочина, пише Всеки ден.

Приемът на кокосово масло дава добри резултати и при пациенти, болни от диабет и Алцхаймер. Проучването, извършено от американски учени доказва, че това масло е природното средство, което може напълно да се пребори с рака.

Да не забравяме, че човешкият организъм се бори с рака чрез имунната си система, затова е важно да си изградим имунитет. При нормално функционираща имунна система, организмът разпознава раковите клетки и ги убива. Това не позволява те да се размножават. При слаб имунитет,организмът не разпознава раковите клетки и те започват да се делят.

Заболяването се проявява чрез неконтролиран растеж на клетките, което води до образуването на тумори. Ракът може да засегне всеки един орган. Растежът на туморите се изразява в подуване на лимфните възли. Когато има развитие на ракови клетки в даден орган от човешкото тяло, тогава най-близкият лимфен възел се увеличава в резултат от възпалението.Source Article from http://www.razkritia.com/438460/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%BA-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B0%D0%BC/