Месечни архиви: декември 2014

Разкриха самоличността на Мона ЛизаМона Лиза може да се окаже майка на Да Винчи

Загадъчната картина Мона Лиза продължава да вълнува историците и художниците. Коя е жената, която Леонардо Да Винчи е увековечил? Последната теория е, че това е майката на великия художник.

Според ново проучване на италианския историк Анджело Паратико, майката на Леонардо да Винчи е китайска робиня, чийто портрет е световноизвестната Мона Лиза. И Паратико не е първият човек, който твърди, че известната картина всъщност е портрет на майката на Леонардо.

Мона Лиза била майката на Да Винчи?

Мона Лиза била майката на Да Винчи?

Паратико прекарал последните 20 години в Хонконг, където се е занимавал с изследвания на връзките между Италия и Китай, възникнали през последните 500 години, пишат от time.mk.

В своята книга „Leonardo da Vinci: A Chinese scholar lost in Renaissance Italy“, която ще бъде публикувана следващата година, Паратико твърди, че съществува силна връзка между Леонардо и Далечния Изток.

mona lisa

„Сега съм съвсем сигурен, че майката на Леонардо е родена на изток. Един от богатите клиенти на бащата на Леонардо е имал робиня, която се е наричала Катерина. След 1452 г. и датата на раждане на Леонардо, нейното име повече не се споменава в нито един документ на този човек. Което значи, че е заличена от списъка с робите „, казва Паратико.

Бащата на Да Винчи е бил съдебен протоколчик, а досега се смяташе, че майка му се е наричала Катерина и е била местно селско момиче, но Паратико смята, че тя е била робиня.

„По време на Възраждането, страни като Италия и Испания са били пълни с роби от ориенталските страни“, добавя историкът, който също твърди, че много аспекти от живота на Да Винчи подсказват, че е потомък на жена от Ориента.

„Той е бил вегетарианец, което по това време е било доста необичайно. Мона Лиза е вероятно портрет на майка му, както твърди и Зигмунд Фройд през 1910 година. Пейзажът на картината на Мона Лиза изглежда като китайски и дори лицето изглежда като китайски „, подчертава Паратико и смята, че единственото решение на загадката вижда в ДНК анализа, чрез който би трябвало да се изследват тленните останки на роднините на Да Винчи във Флоренция.Source Article from http://www.razkritia.com/433011/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0/

Интересни факти за Нова година и защо забраниха КоледаНова година е популярен празник, но какво не знаете за него

Нова година е най-популярния празник в света, но със сигурност има неща, които не знаете за него. Така например, близо 60 милиона коледни дръвчета годишно растат в Европа. А близо половината от тях се купуват за Коледа и Нова година.

Френската дума за Коледа – Noelq произхожда от френския израз „les bonnes nouvelles“ или „добри новини“.

Нова година във Вашингтон влезе в рекордите на Гинес. Най-високата елха в света е била поставена именно там в Washington shopping mall през 1950 г. и е била с височина от 67 метра.

Песента на Джеймс Пиерпонт Jingle Bells от 1857 г. първоначално се е наричала One Horse Open Sleigh и е написана за Деня на благодарността. След това обаче се превръща в зимен химн за Коледа и Нова година.

Нова година е най-чествания празник по света

Нова година е най-чествания празник по света

През 1647 г., след Гражданската война в Англия, Оливър Кромуел забранява да се празнува Коледа. Забраната е била вдигната чак през 1660 година.

През 1999 г. гражданите на щата Мейн в САЩ направили най-големия снежен човек за Нова година. Той бил висок цели 34 метра.

Първите коледни картички с търговска цел са направени от сър Хенри Коул в Лондон през 1843 година. На тях е изобразено семейство, което пие вино. Една от тях е продадена през 2005 г. за 8469.12 паунда.

Лампионите, може би идват от друидите, древнокелтски жреци, които смятали, че дървото е източник на всички блага.

Нова година по света се посреща и по доста необичаен начин. Така например в добрата стара Англия, когато часовникът удари полунощ, всички пеят шотландската песен “Auld Lang Syne” (“Добрите стари дни”), написана от Робърт Бърнс.

В САЩ пък се сервира боб за Нова година. Смята се, че е символ на късмета.

В Испания пък е традиция да се изяждат по 12 зърна грозде. Вярва се, че така годината ще е щастлива през всеки един месец.

Със сигурност най-пищно е празнуването на Нова година е в Китай. Там тържествата продължават повече от 10-15 дни, а за всеки ден има определен ритуал.Source Article from http://www.razkritia.com/433010/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B7/

Щастливо събитие в живота на Славена ВътоваМиската Славена Вътова сбъдна едно от най-съкровените си желания

„Мис България“ 2006 – Славена Вътова сбъдна най-съкровеното си желание. Само месеци след като обяви, че ще става булка, красавицата научи, че е бременна. През лятото миската се сгоди за половинката си. Тя има връзка с 41-годишния милионер Юлиан Цолов.

Преди няколко дни Славена Вътова е била засечена пред кабинет за скрининг в „Майчин дом“. Заедно с нея е била и възрастна дама, която вероятно е нейната майка, пише Хот арена.

Миската има връзка с милионера от 1 година. Тя получи предложението за брак това лято по време на почивка в био селище край Лещен. Красавицата организира почивката, за да отпразнува заедно с половинката си 6 месеца, откакто са заедно. Славена Вътова реши да изненада половинката си с романтична почивка, но се оказа, че Юлиан също й е подготвил изненада. По-възрастният от нея милионер й направи предложение за брак, падайки на колене пред нея с диамантен пръстен в ръка.

Славена Вътова

Славена Вътова е бременна

Славена Вътова сподели, че не си спомня нищо от това, което й е казал Юлиян в романтичния момент, тъй като е била много развълнувана. Дори за миг миската не се е замислила за отговора. Тя разкри, че връзката й с Юлиан е изключително емоционална и същевременно, изпълнена със спокойствие. Щастливото събитие вероятно ще бъде през май месец. Красавицата сподели, че мечтае за сватба на открито. Не е изключено двамата да отложат сватбата след раждането на наследника им, тъй като през май месец Славена Вътова ще бъде в напреднала бременност.

Любовта между двамата пламнала от първия миг. Те се запознали на купон в столично заведение и заживели заедно месец след това.

Името на Юлиан Цолов нашумя покрай афера в Ню Йорк, където той излежа присъда от 4 години и половина, за да запази сумата от 4,5 милиона, която спечели при прехвърлянето си от една брокерска компания в друга.

 

 

 Source Article from http://www.razkritia.com/433006/%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2/

Алена предрича „кървави“ избори през 2015 годинаАлена направи политическа прогноза за предстоящата 2015 година

Алена направи политическа прогноза за 2015 година. Астроложката даде интервю за вестник „Труд“, в което заяви, че ни очаква една динамична година в политически аспект. През 2015 годна най-силно ще бъде кармичното влияние на Сатурн и именно то ще стане причината политиците, които са се самозабравили, да загубят постовете си.

Алена е категорична, че това ще бъде наказанието за всеки политик, който не е изпълнявал съвестно задълженията си. Случващото ще се дължи на влиянието на Сатурн, който е планетата на наказанието и ограничението.

Според Алена, управляващите в момента имат големи шансове да се представят добре на политическата сцена и да стабилизират икономиката на страната ни.

Алена

Алена направи политическа прогноза за 2015 година

Тя призова политиците да се отнасят отговорно към обещанията, които дават. Тези от тях, при които ще надделее желанието за власт, ще бъдат наказани от Сатурн през следващата година ще загубят желаните постове.

Алена предсказа и трудни избори през 2015 година, които определи като „кървави“. Тя заяви, че битката на местните избори, които престоят, ще бъде ожесточена, но този път на политиците няма да им бъде лесно да излъжат народа.

Въпреки това водещи на предстоящия вот ще бъдат непочтените действия. Алена направи прогноза и за предстоящите президентски избори. Тя заяви, че е почти убедена, че следващият президент също ще бъде от ГЕРБ. Астроложката допълни, че това ще случи само при положение, че сегашното правителство не допуска сериозни грешки. Според нея, най-вероятно следващият държавен глава ще бъде Бойко Борисов. Алена подчерта, че не се наема да направи категорична прогноза за името на следващия президент, но е почти сигурна, че той ще бъде настоящият премиер.

Астроложката предсказа и много раздели през 2015 годна. Този неблагоприятен аспект се дължи на ретроградния Меркурий във Везни за периода 19 септември – 10 октомври, който ще стане причина за показни изневери и разпадане на много връзки, пише БЛИЦ.

 Source Article from http://www.razkritia.com/433002/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2015-%D0%B3/

Елена Кучкова е съсипанаЕлена Кучкова е пред раздяла с гаджето-политик

Блондинката Елена Кучкова ще посрещне новата 2015 година с огромно разочарование.

Тя изплака в социалната мрежа Фейсбук, че раните, които любовта причинява не винаги убиват, но пък за сметка на това никога не зарастват.
Елена Кучкова прави намеци, че се разделя с прословутия си приятел-политик.
Очевидно плеймейтката се е превърнала в поредната жертва на сериозно любовно разочарование.

Елена Кучкова е пред раздяла с гаджето-политик

Елена Кучкова е пред раздяла с гаджето-политик

Броени дни след като Елена Кучкова разкри самоличността на дълго пазеното в сянка гадже политик – Любомир Ников, тя зарина стената си в социалната мрежа с постове за нещастната любов.
Очевидно кадърът на ДПС я е разочаровал твърде много, за да се стигне дотам.
Някои от публикациите в профила й носят недвусмислени послания към онзи представител на силния пол, който е нанесъл огромна рана на сърцето й.
Плеймейтката използва и припева на една от песните на Преслава, в която се пита дали ще я целува до несвяст, ако утре я губи и ще каже ли, че най-важното нещо за него е тя.

В един от поредицата постове посветени на разочарованието от любовта Елена Кучкова намеква и за причините, които са довели до евентуалната раздяла.
Тя твърди, че любов, в която няма уважение, няма шансове да стигне далеч и да се издигне високо.
Плеймейтката завършва, че такава любов е ангел само с едно крило, пише Блиц.

Междувременно стана ясно, че гаджето-политик на Елена Кучкова не е на 38 години, както бе разпространено, а с десетилетие по-възрастен. Прости сметки сочат, че той е два пъти по-голям от горещата блондинка.
След като се е разделил със съпругата си през 1996 година, Любомир Ников е успял да завоюва сърцата на немалко привлекателни дами.
Сред завоеванията му, е и модната консултантка на бившето предаване „Огледала” – Гери.
Запознати твърдят, че тя имала много силни чувства към кадъра на ДПС, но той не й отговорил със същотоSource Article from http://www.razkritia.com/432983/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0-2/

Синоптици разкриха какво време ни очаква през януариЯнуари ще ни посрещне със сняг, студ и облачно време

Синоптици разкриха с какво време ще ни посрещне месец януари.

Още през първите дни на януари, студът ще ни покаже на какво е способен.
Едно е сигурно – през първия месец от новата година, страната ни ще се скове от студ.
Най-ниските температури, които се очакват над преобладаващата част от България през първия месец на 2015 година ще са между -15 и -10 градуса.
В котловините минималните температури ще са около минус 18-минус 20 градуса.

Януари ще ни посрещне със сняг, студ и облачно време

Януари ще ни посрещне със сняг, студ и облачно време

Най-високите стойности на температурите през януари ще се движат в интервал 10-15 градуса.
В периода между 3 и 6 януари над страната ще преобладава променливо време като често пъти ще преобладава значителна облачност.
В някои райони от западната и източната част от България ще превалява слаб сняг.
Ще се задържи ветровито.
В края на първата десетдневка също ще има условия за превалявания от сняг, а температурите ще останат по-ниски от обичайните.

През вторите десет дни от месец януари температурите ще започнат да се покачват и ще достигнат стойности близки до климатичните норми.
Първите дни от новата десетдневка отново ще започнат с валежи, но към средата на периода над страната ще се установи антициклонално време – без валежи, но с ниска облачност или мъгла в равнините.
Над планинските райони слънчевите часове ще са повече.
В края на периода отново ще се създадат условия за слаби валежи.

През третата десетдневка метеорологичната обстановка над страната ще е доста променлива.
С увеличаването на динамиката на атмосферните процеси в началото на периода (23-25 януари)ще има нови превалявания и температурите отново ще тръгнат надолу.

Обикновено най-студеният месец от годината е именно януари и той е определящ за характера на зимата – дали тя ще бъде сурова, мека или нормална, твърдят синоптиците.
Като по традиция времето през януари е мъгливо и облачно.
Най-големите метеорологични аномалии в страната ни са били регистрирани именно през този месец от годината, пише Блиц.Source Article from http://www.razkritia.com/432975/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B8/

Загадката около изчезването на маите разкрита (Подробности)Изчезването на маите е сред загадките на хилядолетието, вижте последната хипотеза

Причините за изчезването на маите са една от най-обсъжданите теми на научните конференции и изследвания, а в последно време особено популярна стана една нова хипотеза. Десетилетия наред историците не можеха да си обяснят, как тази забележителна цивилизация е успяла да изчезне от лицето на земята. Днес все повече се налага една теория, която набира нови и нови привърженици.

Все повече учени, са съгласни с предположенията, че цивилизацията на маите е загинала, заради опустошителна суша. Доказателства за тази теория се намерени в подводна пещера в Белиз, известна като „Синята дупка“.

Подводна пещера разплете загадката около изчезването на маите

Подводна пещера разплете загадката около изчезването на маите

Екип от учени, начело с Андрю Дрохлер от университета Райс, анализирали седименти и минерали от подводната пещера в Белиз. Резултатите от анализа са потвърдили, че в периода, за който се смята, че е бил началото на края на цивилизацията на маите, т.е. между 800 и 900 г. сл. н. е. е имало период на голяма суша.

Според анализите, опустошителната суша е продължила повече от 100 години: до около 1000 и 1100 г., което съвпада с периода, когато маите са напуснали града Чичен Ица.

Седиментите и минералите се отлагат в пещерата и близкия залив в продължение на повече от хиляда години, като днес въз основа на тези останки, учените могат да се проучват климатичните промени, които са настъпили в миналото.

„Синята дупка“ е като голяма кофа, капан за седиментни останки“, обяснява Дрохлер. Според него, последните анализи недвусмислено доказват неговата хипотеза.

Теориите, че изчезването на маите е свързано с големи суши имаше и по-рано, но това са първите доказателства, че суша наистина е имало и че тя е продължила достатъчно, за да застраши съществуването на местните жители.

„Екстремната и продължителна суша е довела до глад и смърт, което от своя страна е довело до изчезването на маите“, заключава Дрохлер.Source Article from http://www.razkritia.com/432969/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Отвлечен? Нов инцидент с кораб край КорфуКораб край Корфу подаде сигнал за помощ, съобщават гръцките власти

Товарен кораб е изпратил SOS сигнал за помощ от район в близост до остров Корфу и има съмнения, че на него се намират въоръжени лица, информират гръцките телевизии.

Според изявление на министерството на морския транспорт, на мястото, откъдето е изпратен сигнала, веднага са били изпратени фрегата и хеликоптер, за да открият кораба, за който се смята, че транспортира няколкостотин имигранти.

Както съобщава италианската брегова охрана, става дума за имигранти от Сирия. 

Товарен кораб подаде сигнал за помощ, има съмнения, че е отвлечен

Товарен кораб подаде сигнал за помощ, има съмнения, че е отвлечен

 

Корабът „Blue sky M“, който плава под флага на Молдова, бил блокиран от голяма буря в Йонийско море, в близост до остров Отони, северозападно от Корфу.

Корабът плавал към Хърватия, но, според изявление на италианската брегова охрана, внезапно променил курса в посока на италианския регион Апули, и в момента се намира на 26 мили от брега.

Властите съобщиха, че сигнала за помощ вероятно е изпратил някой от пътниците. Два хеликоптера, които излетяха от Корфу, веднага били изпратени към посоченото местоположение.

Информация за броя на пътниците и състоянието, в което се намира въпросния кораб, засега няма.

Фрегатата Наварино, която днес е била изпратена да намери „Blue sky M“, вече е претърсила това място, защото помага в спасяването на пътници от ферибота на компанията Норман Атлантик.

Това не е първият случай за съмнения за отвлечен кораб, особено в Средиземно море. Подозрения, че пирати шестват в района има от години. Според непотвърдена информация, край бреговете на Северна Африка дори и днес има пиратски кораби, които нападат търговски лайнери. Във водите на Бяло море, последните няколко години, гръцките власти също бяха принудени да се борят с подобен проблем.

Засега официално се знае, че подобни пиратски фрегати шестват край бреговете на Полинезия, Латинка Америка и Африка. Преди време документалния канал „Дискавъри“ излъчи дори документален филм, как капитаните на търговски кораби реагират на подобна опасност и как се борят със съвременното пиратство.Source Article from http://www.razkritia.com/432970/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D1%80/

България в леден капан (Студът взе три жертви)Северозападна България в снежен капан, студът взе три жертви

В снежен капан попаднаха жителите на северозападна България. Сняг, бури, лед и незапомнени студове сковаха част от страната.

Обилен снеговалеж и преспи до три метра парализираха северозападната част на България. А сибирските студове взеха и три жертви само за последното денонощие.

Десетки села останаха без ток заради бурите в северозападната част от страната, а още толкова се оказаха блокирани на пътя. Мнозина се опасяват, че заради лошото време и силния вятър може да има и други загинали.

Сред регистрираните досега жертви е възрастен човек, който е починал в линейка, затънала в снега по пътя към болницата в град Лом, в северната част на България.

Друг 56-годишен мъж е починал в колата си, която закъсала на пътя, заради силните снегонавявания. А един 90-годишен старец е издъхнал в двора на къщата, в която живеел сам, в село в същия район.

Служителите на гражданска защита само днес са успели да спасят над 320 души и са открили близо 640 закъсали превозни средства в северната част на България, където десетки села са без ток, тъй като силният вятър е скъсал и част от електропреносната мрежа.

България в снежен капан

България в снежен капан

Край пътя Монтана — Лом са извлечени 200 превозни средства, които с часове бяха в капана на снежна блокада. А от държавната агенция „Пътна инфраструктура“ отправиха предупреждение към водачите, ако не се налага спешно да пътуват, да не предприемат пътувания на територията на окръзите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.bulgari bulgari 2

В последните часове снегът отслабна, а температурата спадна до – 12 градуса и ще продължи да пада, достигайки утре и в новогодишната нощ – 15 градуса и дори още по-ниска от тази.  Метеоролозите съобщават, че времето ще продължи да се влошава до края на седмицата. След това се очаква температурите да се повишат отново и снегът да започне да се топи.Source Article from http://www.razkritia.com/432964/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%B7%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B6/

Нова бомба за гаджето-политик на Елена КучковаИзгората на Елена Кучкова имал сериозни намерения към нея

Оказва се, че Елена Кучкова далеч не е първата лична красавица, която е била в обятията на политика Любомир Ников.

Сред най-известните имена в далеч не скромния му списък е и репортерката на някогашното предаване „Огледала” – Гери.
Там тя се изявяваше като моден консултант. Нейни близки пък твърдят, че брюнетката за разлика от останалите момичета на политика е изпитвала наистина силни чувства към него в продължение на една година.
След участието на Елена Кучкова в шоуто ВИП Брадър, мъжът до нея не само че бе разкрит, а и наяве бяха извадени всичките му забежки и пикантни истории.

Изгората на Елена Кучкова имал сериозни намерения към нея

Изгората на Елена Кучкова имал сериозни намерения към нея

Гаджето-политик на горещата блондинка бе разконспирирано от папараците на футболната съпруга Николета Лозанова, която отново прави опити да се изявява като тв водеща.
Кадрите, които са повече от любопитни ще бъдат излъчени в неделя в предаването й, пише „Всеки ден“.
Оказва се, че гаджето-политик на Елена Кучкова, което така дълго бе пазено в тайна не е на 38 години, както дълго твърдеше самата тя, а гони почти 50 години.
Прости сметки показват, че той е почти два пъти по-голям от плеймейтката.

Ников е разделен със законната си половинка от 1996 година, а от тогава до този момент периодично сменя момичетата, които топлят завивките му.
Раздялата между Ников и репортерката на „Огледала” – Гери настъпила, когато брюнетката осъзнала, че между тях няма да се получи нищо, а изгората й не търси нищо повече от любовна авантюра.
За разлика от него с напредването на времето, Гери мечтаела за семейство, деца и дом, каквато е и мечтата на повечето жени.

Очевидно обаче по онова време Любомир Ников далеч не е имал подобни намерения за разлика от сега, тъй като според приближени до двойката, отношенията му с Елена Кучкова изглеждат повече от сериозни.
Припомняме, че гаджето политик на горещата блондинка от няколко години е шеф на столичната организация на ДПС, пише pik.bg като цитира информация на ХотАрена.Source Article from http://www.razkritia.com/432960/%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0/