Месечни архиви: ноември 2013

Полицията не пощади протестиращите в Киев! Лее се кръв, десетки са ранени (СНИМКИ)Протестиращите в украинската столица Киев пострадаха след щурм на специалните части на полицията

 

Полицията не пощади протестиращите на площада в Киев.

Настояващите за оставка на президента Виктор Янукович излязоха навън, въпреки кучия студ, но мирната им акция беше разтурена след щурм на специалните части, предаде агенция „Булфото”.

Протестиращите в Киев не бяха пощадени от полицията

Протестиращите в Киев не бяха пощадени от полицията

Най-малко 40 души се е наложило да постъпят в болница, а други имат леки рани по телата си. Тълпата, която подкрепя европейската интеграция, беше разпръсната грубо и със сила.

От опозицията са категорични, че подобни сцени не са виждани в Украйна.

Камиони и багери са минали след хората, за да изринат остатъците от бунта. Преди това съпричастни с протестиращите са им осигурили дрехи, чайници, храна и одеала.

Поради натиск от страна на Русия, се стигна до спиране на работата по споразумението за асоцииране с ЕС. Според отлично информиран източник, руският президент Владимир Путин дори е отправил заплахи на четири очи към украинския си колега Виктор Янукович.

Последваха масови протести, а в резултат се стигна до бой и кръв, защото полицията се опита да спре демонстрациите.

Вижте снимките от протестите в Киев!

Source Article from http://www.razkritia.com/259139/policiyata-ne-postadi-protestirastite-v-kiev-lee-se-krav-desetki-sa-raneni-snimki/

Първа оставка заради Ранобудните студенти!Професор Александър Димчев е възмутен от лицемерието на управата на висшето заведение

Първата сериозна оставка вследствие на протестите на ранобудните студенти вече е на лице! За съжаление на хилядите младежи обаче това не е така желаната оставка на кабинета на Пламен Орешарски. Бившият декан на Философския факултет на Софийския университет – професор Александър Димчев, се отказва от заеманата от него длъжност на преподавател в знак на подкрепа към учащите.

Професор Димчев подаде оставка като преподавател

Професор Димчев подаде оставка като преподавател

Тази новина беше съобщена лично от Ранобудните и в последствие потвърдена от професора и Нова телевизия. Преподавателят е изпратил писмо до колегите си във висшето заведение, в което подробно обяснява мотивите за решението си. Професор Димчев заявява категоричната си позиция срещу лицемерието на управата на Софийския университет и безусловната си подкрепа към протестиращите студенти.

Нещо повече, Димчев призовава и колегите си да подадат оставки, за да подкрепят младите хора и да покажат, че вярват, че те са бъдещето на страната. Професорът се надява примерът му да бъде последван и от колегите му не само от неговия, а и от другите факултети на Алма матер, предават от ПИК.

Source Article from http://www.razkritia.com/259138/parva-ostavka-zaradi-ranobudnite-studenti/

Как да намериш цаката на банката? Ето подъл номер – вдъхновен от тяхната „игра”Банките си го просят толкова, че хитрец им намери цаката със същия номер, който те ползват върху нашия гръб

 

С твоите камъни, по твоята глава!

Този чудесен израз всеки го е чувал, а както става ясно, може да се приложи и спрямо банките. Както те ни тормозят, така и ние можем да им скроим същия номер.

Руснак прецака банка с техните "камъни" по тяхната глава

Руснак прецака банка с техните „камъни“ по тяхната глава

Руснакът Дмитрий Агарков им намери цаката и бързо се прочу в мрежата, пише manager.bg по материали на msn.com. В тази „игра” обикновено все клиентите са губещи, но вижте какво му хрумнало на този хитрец. Той получава кредитна карта заедно с друг договор, при това без да я е искал, а условията никак не му допадали.

42-годишният мъж решава да накове онлайн банката в Русия – Tinkoff Credit Systems. Той вписва със ситен шрифт в документа свои правила, подписва ги и връща договора на банката. Служителите пропускат да прочетат тези важни детайли и валидират споразумението.

Така те моментално се съгласяват с посочения лихвен процент в размер на…една кръгла нула. Към тази екстра Дмитрий заложил още неограничен кредитен лимит без такси плюс клауза, че банката е длъжна да плати глоби, ако промени или разтрогне договора.

След 2 години, в които Агарков се радвал на идеята си, банката все пак слага край на това и завежда дело. Съдът обаче принципно отсича, че някой не е прочел добре условията и в такъв случай, не могат да имат претенции.

Както банките процедират с нас, нали така?!

Отгоре на това, човекът депозирал допълнителен иск към финансовата институция. Той пожелал да му бъдат изплатени 550 хиляди евро, защото не са спазили договора и са го прекратили предсрочно.

Source Article from http://www.razkritia.com/259130/kak-da-namerish-cakata-na-bankata-eto-podal-nomer-vdahnoven-ot-tyahnata-igra/

Екстрасенс прогнозира: Предсрочни избори до няколко месецаМая Манолова ще е следващият министър-председател

Екстрасенс от село Ключ направи доста мрачна прогноза за България. Кирил Якимов, който твърди, че има свръхестествени способности и може да вижда бъдещето, разкри, че протестите в страната няма да утихнат, а ще станат още по-сериозни и дори ще вземат жертви.

Чакат ли ни предсрочни избори

Чакат ли ни предсрочни избори

Пред камерите на Нова телевизия Якимов заяви още, че предсрочните избори също ще бъдат спечелени от БСП, а следващият министър-председател ще бъде Мая Манолова. По думите на провъзгласилия се за медиум Якимов, настоящият заместник председател на народното събрание има дори и качества, за да се бори за президентския пост.

Наред с това Якимов окачестви настоящия държавен глава – Росен Плевнелиев, като човек, недостоен за поста. Мъжът говори и за други фигури от политическия ни живот. По думите му Цветан Цветанов и Бойко Борисов имали достойнствата, необходими да управляват държавата. Бившият премиер обаче бил обграден с много отрицателна енергия, която му пречи, завърши словото си Якимов, предават от ПИК.

Source Article from http://www.razkritia.com/259121/ekstrasens-prognozira-predsrochni-izbori-do-nyakolko-meseca/

Бивш военен разкри скандална истинаГраницата ни е като разграден двор

Бившият старшина Грозьо Милушев заяви в ефира на Нова тв, че границата ни е като разграден двор.

В допълнение той посочи, че у нас не е дошъл само този, който не е поискал и именно това е причината, поради която България се е напълнила с чужденци.
От години границата ни с Турция е под всякаква критика. Никой не знае какви са хората, които преминават от там и защо идват в страната ни.

Милушев има преки наблюдения върху случващото се в района на границата, тъй като живее близо до браздата.

Границата ни е като разграден двор

Границата ни е като разграден двор

Бившият граничар изплака, че студентите се подиграват с тях и заявяват, че не са наясно какво са пазили навремето с пушките по границата. Той обаче не им остана длъжен и заяви, че няма представа за какво стачкуват младите хора, тъй като когато ги питат, никой не дава конкретен отговор.

Според Милушев е необходимо да се върне изборната служба и граничните райони да се охраняват, както е било преди години. Той твърди, че средствата, които се отделят сега за мобилни патрули са в пъти повече от тези, необходими за поддръжката на граничен патрул.
В заключение той посочи, че навсякъде по границата сега е трънаци и отдалече личи, че е изоставена. Той определи състоянието с една дума – плачевно, пише Блиц.

Source Article from http://www.razkritia.com/259122/bivsh-voenen-razkri-skandalna-istina/

Няма да се учудите, ако разберете какво смята народът за политиците!?В интересно изследване на „Отворено общество”, чиито данни бяха представени днес във в. „Сега“, стана ясно, че всеки трети българин смята политиците и престъпниците за едно и също нещо

Тридесет на сто от гражданите на България не правят разлика между престъпление и политика. Изследването е направено през юли, като въпросите са насочени към обществените нагласи към езика на омразата. Така например 20% от населението смята, че основните престъпници са от ромски произход. 14 на сто смятат, че това са скинари.

parlament

Народът смята, че политик и престъпник са едно и също

Хората смятат, че 14% от бизнесмените са за затвора, а 10 на сто дават раирана риза на адвокатите. 2% смятат, че турчин, евреин и чужденец са синоним на престъпник. Половината българи не са толерантни към изказвания, изразяващи неодобрение, омраза и насилие срещу граждани на малцинствени групи, формирани по етнически и религиозен принцип. Ксенофобията се шири от тв екрана, като политици и журналисти са основните им форматори. След телевизията следват канали като интернет, градски транспорт, кафенета и магазини. Половината от гражданите  смятат, че публичната агресия е вредна. Интересно е да видим каква ще бъде картината, ако проучването бе направено днес. Възможно е то силно да се радикализира и поляризира, тъй като проблемите с нелегалната емиграция и бежанци започна да се усеща няколко месеца, след като това изследване е реализирано.

Source Article from http://www.razkritia.com/259088/nyama-da-se-uchudite-ako-razberete-kakvo-smyata-narodat-za-politicite/

Скандалният йеромонах Кирил от Троянския манастир сваля расотоПалавият йеромонах Кирил ще бъде изправен пред специална комисия на Светия синод

Скандалният монах от Троянския манастир Кирил ще трябва да свали расото заради шокиращите разкрития, които направи пред скрита камера на „Господари на ефира“. Кирил е със забрана да упражнява действията си на божи служител докато от църквата не решат как да постъпят с него.

Йеромонах Кирил няма право да упражнява свещеническа дейност

Йеромонах Кирил няма право да упражнява свещеническа дейност

Йеромонахът ще бъде изправен пред специална комисия на Светия синод, членовете на която ще решат какво наказание заслужава Кирил заради шокиращото си поведение пред камерата на Господарите. Съставът на комисията обаче се пази в пълна тайна, за да се избегнат всякакви възможни влияния върху членовете й. Всички монаси, чиито имена се споменават в скандалния разговор по скайп, са дали писмени обяснения за обвиненията срещу тях. Управата на Троянския манастир също ще съвещава заради скандала, който със сигурност ще удари по престижа на обителта.

Припомняме ви, че името на йеромонах Кирил, чието светско име е Георги Тодоров, стана печално известно в последните дни след като от „Господари на ефира“ го заснеха как води скандален разговор с младо момче по скайп. В него Кирил не само, че изразява мераците си към младежа, ами разкрива, че част от свещениците в Троянската обител си падат по мъже, припомнят от БЛИЦ.

Source Article from http://www.razkritia.com/259084/skandalniyat-ieromonah-kiril-ot-troyanskiya-manastir-svalya-rasoto/

Скандален сигнал от ужилен клиент! От Билла мамят с промоциите!От хранителната верига дават подвеждаща информация на рекламните си брошури

Срещу една от най-големите хранителни вериги в страната – Билла, ще бъде образувано производство от Комисията за защита на конкуренцията. Причината е оплакване от клиент на Билла за подвеждаща реклама.

Билла пе бъдат подведени под отговорност за заблуждаваща реклама

Билла пе бъдат подведени под отговорност за заблуждаваща реклама

Стоянка Бойчева се е оплакала от една най-популярните промоции на марката, а именно „Гаранция Clever“. Във въпросната реклама се казва, че ако клиентът закупи продукти Clever и след това открие същите артикули на друго място на по-ниска цена, от Билла ще върнат разликата. Госпожа Бойчева разказва, че на 26 юни е закупила продукти с марката „Clever“ и след това е открила артикули от същия вид, но на по-ниска цена в магазини от веригите „Кауфланд“ и „Лидл“.

Съгласно казаното в брошурата на Билла – че разликата в цената ще й бъде възстановена, жената се върнала в Билла с касовите бележки и поискала обещаното в рекламата да бъде изпълнено. Служителите на хипермаркета обаче й обяснили, че това няма как да се случи, тъй като промоцията важала само ако клиентите намерят продукти на Clever в друг магазин на по-ниска цена, предават от ПИК. Как обаче да се случи това, при положение, че Clever е марка на Билла и се продава само там?

Source Article from http://www.razkritia.com/259081/skandalen-signal-ot-ujilen-klient-ot-billa-mamyat-s-promociite/

Алжирецът, наръгал 20-годишната Вики насред София, все още с неустановена самоличностНападателят се подвизавал в страната с три различни имена

Все още се установява самоличността на алжиреца, който нападна 20-годишната Вики в магазина, в който момичето работи. Макар че от МВР задържаха извършителя на грозното деяние, неговата самоличност все още не е установена.

Все още не е ясна самоличността на нападателя на Вики

Все още не е ясна самоличността на нападателя на Вики

Знае се, че нападателят е бежанец от Алжир. Името му обаче все още е неизвестно. Лично вътрешният министър Цветлин Йовчев разкри, че при нелегалното си влизане в страната, алжирецът е излъгал властите на границата, че се казва Салахадин Бну Аладин. Пред Агенцията за бежанците мъжът е заявил, че името му е Салахадин Бин Аладин и именно с това име той е поискал да му бъде даден статут на бежанец в България.

Изправен пред Апелативния съд за опита си за убийства на младата Вики, бежанецът заявява, че името му всъщност е Фудат Абдул Кадер. Така самоличността на злодея все още остава забулена в мистерия. Вътрешният министър разкри, че проблемът с неустановената самоличност е доста често срещан и в други страни от Европейския съюз, където има вълна от бежанци. За имигрантите, чиято самоличност не е установена, процедурата по даването им на статут на бежанци е доста по-дълга и тромава.

Source Article from http://www.razkritia.com/259078/aljirecat-naragal-20-godishnata-viki-nasred-sofiya-vse-oste-s-neustanovena-samolichnost/

Заловиха известен автокрадец в зрелищен екшън (Снимки)В дома на 29-годишния Асен Колев органите на реда откриха цял куп лъскави крадени возила

Зрелищна полицейска акция сътвориха от МВР в сряда. Досущ като в екшън филм, полицаите нахлуха в дома на известния столичен автоджамбаз Асен Колев, по-известен с прякора си Хастара.

Хастара е стар познайник на полицията

Хастара е стар познайник на полицията

Екшънът се разигра по обяд в столичния квартал „Симеоново“ след като униформени организирали акция по издирването на престъпника в продължение на шест месеца. За пръв път от МВР предоставиха снимков материал до медиите от зрелищната акция. В дома на задържания бяха открити цял куп лъскави возила, всички от които крадени. Сред тях са последен модел Рено Лагуна, Лексус и Ауди. Номерата на всички тя са били свалени, за да се пренабият и след това возилото да бъде продадено.

Припомняме ви, че на 11 април тази година Хастара удари с краден джип служебния автомобил в който се возеше тогавашния началник на ДАНС Константин Казаков. Колев обаче успя да избяга и да се укрие от полицаите и от тогава е обявен за издирване. В дома му бяха открити още инструменти за разбиване на автомобилни ключалки, фалшиви дистанционни за гаражи, както и цял набор с ключове за гаражни и автомобилни врати, предават от „24 часа“.

Source Article from http://www.razkritia.com/259068/zaloviha-izvesten-avtokradec-v-zrelisten-ekshan-snimki/